În cadrul parteneriatului, Provus va personaliza toate tipurile de carduri emise de UniCredit Ţiriac Bank: carduri cu bandă magnetică, chip & PIN, cu sau fără cod de bare, emise sub sigla Visa şi MasterCard. Anterior preluării, personalizarea cardurilor se făcea în cadrul băncii, cu echipamente proprii. Provus a preluat în întregime aceste echipamente, împreună cu echipa care gestiona activitatea de personalizare, acest lucru reprezentând o premieră pe piaţa românească de profil.
‘Pentru 2013 avem în plan atât creşterea volumelor de procesare a tranzacţiilor efectuate cu carduri bancare, cât şi dezvoltarea susţinută a activităţii de personalizare a cardurilor, iar prin preluarea serviciilor de personalizare a cardurilor UniCredit Ţiriac Bank facem un pas important în direcţia propusă, completându-ne totodată portofoliul cu încă o instituţie financiară de prestigiu’, a declarat Utku Ogrendil, CEO al Provus Service Provider şi preşedintele Consiliului de Administraţie al RomCard.
De asemenea, reprezentanţii UniCredit Ţiriac Bank susţin că au luat decizia de a externaliza serviciul de personalizare a cardurilor către Provus Service Provider deoarece doresc să fie cât mai eficienţi pentru clienţi, atât din punctul de vedere al proceselor, cât şi al costurilor aferente acestei activităţi.
‘Alegerea a avut la bază profesionalismul şi calitatea ridicată a serviciilor oferite de specialiştii Provus în cadrul proiectului pilot pe care l-am desfăşurat. Pe parcursul acestuia, modul de lucru şi timpul de livrare au fost respectate cu stricteţe, motiv pentru care suntem convinşi că vom avea o colaborare reuşită în continuare’, a declarat Daniel Ghiulea, director de Operaţiuni în cadrul UniCredit Ţiriac Bank.
Serviciile integrate de personalizare care vor fi prestate de Provus pentru UniCredit Ţiriac Bank sunt: achiziţia cardurilor, managementul stocurilor, personalizarea, împlicuirea şi livrarea securizată, în conformitate cu standardele impuse de VISA/ Mastercard.
Grupul Provus – RomCard este deţinut de Innova Capital, un fond de private equity din Europa Centrală. Provus Service Provider este un centru de procesare pentru tranzacţii cu carduri bancare din România. În prezent, Provus Service Provider administrează peste 1.500 terminale ATM şi 9.200 terminale POS, personalizează în medie peste 100.000 de carduri lunar şi procesează peste 3 milioane de carduri şi 3,5 milioane de tranzacţii pe lună.
UniCredit Ţiriac Bank este parte a grupului UniCredit. Banca deserveşte 591.000 de clienţi, printr-o reţea de 208 sucursale. Grupul UniCredit este prezent pe piaţa din România şi prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) şi UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
Sursa: Agerpres