'Noua legislaţie din Slovacia a modificat în mod semnificativ regulile pentru furnizarea de credite… Este imposibil pentru actualul portofoliu de produse al companiei să fie furnizat fără pierderi financiare', a precizat purtătorul de cuvânt al Provident Financial, Nick Jones.

Conform unui act legislativ care a intrat în vigoare în luna septembrie a anului trecut, companiile financiare non-bancare care operează în Slovacia nu au voie să perceapă dobânzi mai mari la credite decât percep băncile, iar dobânda anuală maximă este de 37,54%.

Provident Financial opera pe piaţa din Slovacia din anul 2001, ajungând la o reţea de 800 de agenţi de credite şi 300 de angajaţi.

În România, Provident Financial România este o instituţie financiară nebancară înregistrată în Registrul General al Băncii Naţionale a României şi face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF). Grupul are 2,6 milioane de clienţi în şapte ţări din Europa Centrală şi de Est – Bulgaria, Cehia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria, precum şi în Mexic.

Compania este prezentă pe piaţa din România de nouă ani. Provident are peste 850 de angajaţi în România şi colaborează cu peste 3.700 de agenţi independenţi în 80 de oraşe din întreaga ţară. AGERPRES