VEZI AICI CE SE INTAMPLA CU LEUL CHIAR ACUM.

Leul nu rezistă presiunilor pieţei: euro a depăşit pragul psihologic de 4 lei şi 45 de bani. Moneda locală se depreciază şi în raport cu dolarul, care a ajuns la 4 lei şi 9 bani. De altfel, în ziua demisiei Guvernului, moneda americană a atins maximumul ultimelor 7 luni, potrivit Digi 24.

Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal: Deocamdată avem o stare de incertitudine, sperăm să se lămurească lucrurile foarte rapid astfel încât incertitudinea să nu mai aibă efect asupra volatilităţii din pieţele financiare care evident mai departe se transmit la nivel de clienţi, la nivel de dobânzi, curs.

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale, spune că efectele vor depinde de rapiditatea cu care se va forma noul Guvern şi deciziile pe care acesta le va lua. Ce pot să vă spun este că, în prezent, situaţia macroeconomică, pe care o monitorizăm, este stabilă, în general poziţia economică a ţării este bună”, a spus Isărescu.

Guvernatorul BNR a cerut public formarea rapidă a unui guvern pentru a nu lăsa incertitudine pe pieţele financiare în privinţa României.