De asemenea, la Dusseldorf, câteva mii de oameni au protestat împotriva măsurilor impuse de autorităţi pentru a limita răspândirea coronavirusului, conform agerpres.ro

Câteva mii de oameni au protestat împotriva măsurilor anti-COVID

Printre manifestanţii pro-imigranţi de la Berlin s-a numărat şi mătuşa lui Alan Kurdi, micuţul sirian care a murit înecat, devenind un simbol tragic al crizei refugiaţilor din 2015.

„Am hotărât să mă exprim în numele celor care nu pot o pot face ei înşişi. Dacă nu-mi pot salva familia, să-i salvăm pe alţii”, a spus Tima Kurdi, îndemnându-i pe germani să le scrie decidenţilor politici pentru a le cere să ia măsuri. „Nu putem să închidem ochii şi să le întoarcem spatele” , a adăugat ea.

Conform poliţiei, 5000 de oameni au luat parte la manifestaţia de la Berlin, iar alte manifestaţii similare au avut loc la Koln, Munchen şi Leipzig.

Pe de altă parte, la Dusseldorf, câteva mii de oameni au protestat împotriva restricțiilor impuse de autorităţi pentru a limita răspândirea coronavirusului, a consemnat dpa.

Organizatorii, gruparea regională Querdenken (Gândirea laterală), care a reuşit să organizeze proteste ample în capitala germană, sperase să adune 50.000 de manifestanţi la mitingul din oraşul din vestul ţării, iar poliţia se pregătise temeinic pentru 10.000 de protestatari.

Haos în Germania

Pandemia de coronavirus face ravagii pe întreg globul de luni de zile, iar în urma relaxării măsurilor în cele mai multe țări, cazurile de coronavirus au înregistrat o creștere semnificativă. Acest lucru s-a întâmplat inclusiv în Germania, unde parlamentarii refuză să poarte masca de protecție.

Astfel, potrivit Dpa, preşedintele parlamentului german a solicitat „emfatic” vineri tuturor parlamentarilor să respecte restricţiile legate de coronavirus, după ce un număr de politicieni de extremă dreapta au refuzat să o facă, informează agerpres.

„Acest lucru se aplică în special prin acoperirea gurii şi a nasului în toate proprietăţile Bundestagului”, a declarat politicianul veteran Wolfgang Schaueble la o sesiune parlamentară.

Acesta a mai subliniat faptul că într-adevăr, dezacordurile cu privire la eficacitatea purtării măştilor sunt legitime, „dar într-o democraţie trebuie să accepţi deciziile majorităţii”.

Avertismentul dur transmis de președintele parlamentului, care are puterea să-i suspende temporar pe parlamentari din sesiuni, intervine după o decizie a partidului Alternativa pentru Germania (AfD) de a permite membrilor să decidă singuri dacă să poarte masca la locul de muncă.