Situație fără precedent în Parlament. Reprezentanţii Geeks for Democracy au început un protest joi, chiar în timpului votului pentru învestirea Guvernului Ciucă, faţă de alianţa între PSD şi PNL.

Protestatarii au venit cu un banner galben-roşu cu mesajul: ”Tot voi?” în Parlament, chiar în timp ce în sala de plen se votează învestirea Guvernului Ciucă.

De cealaltă parte, în sala de plen, votul se derulează fără incidente. Potrivit ultimelor informații, în sală a ajuns şi preşedintele PNL, Florin Cîțu, care nu a participat la dezbaterile de dinaintea votului.

Amintim faptul că de când a început votul și până în prezent, alianța PSD-PNL a stârnit un val de critici. Dan Barna l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis că el ar fi în spatele unei astfel de înțelegeri.

”Este a patra șansă pe care președintele Klaus Iohannis o dă PSD și fără îndoială va mai da și alte șanse. Nu este o greșeală, cum am crezut mulți dintre noi, nu este o eroare, este cinism, nepăsare și ghinionul nostru ca țară de a nu fi observat semnele de până acum. Președintele României este o plastilină, pe care oricum ai prelucra-o rezultă tot PSD la guvernare.”, a spus Dan Barna.

Val de critici în Parlament

La rândul său, deputatul PNL, Ionuț Stroe, nu s-a arătat prea sigur de noul Guvern. Acesta a declarat că alianța între PSD și PNL este ca și cum s-ar merge pe sârmă, iar în cazul unui eșec ambele partide politice se vor prăbuși.

Totodată, el mai preciza că la mijloc este vorba despre o presiune uriașă, dar și un compromis politic.

”Am putea întreba 100 de români ce sperau de la acest Guvern și vor spune toți același lucru: găsiți o soluție, înțelegeți-vă și găsiți o soluție. Nu putem fi la nesfârșit un sat fără câini.

Există o presiune uriașă pentru toți cei care așezat în spatele acestei soluții și trebuie să o spunem direct: este rezultatul unui compromis politic, așa este în politică. În noua coaliție suntem literalmente codamnați să avem succes, altfel ne vom părbuși cu toții.

Următorii trei ani nu vor fi un concurs de frumusețe politică, ci mai debgrabă un mers pe sârmă, un mers pe sârmă în urma căruia trebuie să livrăm rezultate.

Un eșec al acestei coaliții va deschide ușile extremismului, va deschide ușa inginerilor învrăjbirii în societate.”, a spus Ionuț Stroe.