Ofiţerii de poliţie din Braintree, Massachusettes, nu au înţeles pasiunea americanului pentru seria Transformers şi faptul că maşina modificată la exterior este o modalitate de personalizare şi nu reprezintă un autovehicul real de poliţie.

Modelul respectiv de Maserati a fost vopsit în alb şi negru, au fost montate numere de identificare având formatul celor folosite de echipajele de poliţie, iar pe bara din spate a maşinii a fost iscripţionat "speed enforcement".

În zona portierei, unde maşinile de poliţie au inscripţionat sloganul "protect and serve", americanul a scris o replică din filmul Transformers, "Decepticons punish and enslave".

Asemănările de culoare şi dimensiuni cu un autovehicul obişnuit al poliţiei au atras imediat atenţia asupra Maserati-ului. În cursul acestei luni un echipaj al poliţiei l-a oprit pe american în trafic cerându-i socoteală pentru modul cum a fost personalizată şi inscripţionată maşina.

Adjunctul şefului de poliţie Wayne Foster a precizat că şoferul le-a spus că maşina lui poate fi de ajutor agenţilor, mulţi şoferi reducând viteza pe drumurile publice văzând asemănarea cu o maşină de poliţie. Şoferul a fost acuzat de personalizarea unor însemne ale poliţiei şi a fost chemat la Curtea districtuală din Quincy.

Agentul care l-a oprit pe şoferul pasionat de decepticonii din Transformers a declarat că iniţial a confundat maşina cu una din mărcile folosite de poliţie pe plan local, Ford sau Chrysler, şi abia după aceea şi-a dat seama că este vorba de o limuzină sport de 100.000 de dolari. AGERPRES