Deși discuțiile nu sunt foarte avansate, această informație apărută luni a determinat creșterea acțiunilor celor două companii de retail. Astfel, conform aceleiași surse, acțiunile Delhaize au urcat cu până la 19%, la 86,08 euro pe unitate, înregistrând cea mai mare creștere din ultimii 12 ani. De asemenea, acțiunile Ahold au avut un avans de până la 10%, la 18,97 euro pe unitate.

Capitalizarea de piață a Delhaize a atins 8,9 miliarde de euro, iar cea a grupul Ahold 17 miliarde de euro. Cele două companii reprezintă aproximativ 60% din vânzări în Statele Unite, ceea ce înseamnă că împreună ar acoperi circa 4% din piața americană a magazinelor alimentare, scrie presa internațională.

Mai mult, fuziunea ar genera economii de circa 600 de milioane de euro, estimează analiștii financiari, conform aceleiași surse.

Cu venituri de peste 21 miliarde de euro anul trecut, grupul Delhaize este prezent pe șapte piețe la nivel mondial și are peste 3.400 de magazine. În România, Mega Image înseamnă o rețea de 414 magazine.