Proiectul, denumit AFI City, va cuprinde într-o primă etapă 190 de apartamente, deservite de 228 de locuri de parcare supraterane, iar dezvoltatorul spune că odată finalizat se va număra printre cele mai mari cartiere de locuinţe din Bucureşti. Investitorul are la dispoziţie o suprafaţă de 12,5 hectare de teren în nord-vestul oraşului, lot pe care era programată şi construcţia celui de-al doilea mall AFI din Bucureşti.

 „Ne-am extins activitatea pe piața din România prin dezvoltarea primului nostru proiect rezidențial în București. În prezent, construim 1.000 de apartamente în Belgrad, Cracovia, Riga și Praga, o dovadă a încrederii pe care oamenii din regiunea Europei Centrale și de Est o au în compania noastră și a faptului că am reușit să ne ridicăm la standardele lor. Ne dorim să aducem acest lucru și în România și să oferim oamenilor casa pe care o caută”, spune David Hay, CEO AFI Europe România.

În urmă cu doi ani, Hay îşi arăta nemulţumirea faţă de standardul de calitate al locuinţelor din România şi îşi propunea să vină cu un model nou de construcţii, de o calitate superioară. Acum, dezvoltatorul îşi propune să construiască studiouri duble în suprafaţă de 45 mp, apartamente cu două camere de 55 mp, apartamente cu trei camere de 72 mp şi de 76 mp. Toate suprafeţele includ şi balcoane.

De la începutul anului 2017, AFI Europe a vândut peste 500 de locuinţe în Europa. Grupul Africa Israel Investments, care controlează indirect şi activităţile din România, a fost preluat recent de omul de afaceri israelian Moti Ben-Moshe.