Investitorul turc a achiziţionat lotul de circa 2.300 mp în urmă cu un an de la Dinu Cernat şi Mihai Vereanu contra sumei de circa 2 mil. euro. Pe acest teren, familia Buyukhanli intenţiona să dezvolte un bloc cu peste 100 de locuinţe în care urma să investească circa 10 mil. euro.

„Am semnat un acord condiţionat de vânzare, ceea ce reprezintă o etapă premergătoare vânzării efective. Este vorba de jumătate din terenul din faţa parcării Kaufland. Preţul de vânzare este puţin mai mare decât cel la care am cumpărat noi“, a declarat pentru Capital Ahmet Buyukhanli, proprietarul Opus Land Developement, companie prin intermediul căreia familia Buyukhanli îşi desfăşoară activitatea din România.

Lotul în discuţie este amplasat exact în faţa parcării hipermarketului Kaufland de pe bulevardul Barbu Văcărescu, motiv pentru care, cel mai probabil, retailerul îl va folosi pentru extinderea parcării.

Chiar dacă momentan Ahmet Buyukhanli nu poartă discuţii concrete cu privire la cumpărarea unui nou teren, el spune că este interesat să facă o nouă achiziţie.

„După ce vindem terenul către Kaufland suntem interesaţi să cumpărăm alte terenuri tot în zona Barbu Văcărescu, pentru că este o zonă bună pentru dezvoltare. Mai sunt câteva disponibile“, a menţionat omul de afaceri.

Familia Buyukhanli a cumpărat în perioada de boom imobiliar circa 100 de hectare de teren în comuna Ştefăneştii de Jos, unde a început dezvoltarea ansamblului Cosmopolis. Proiectul a ajuns să cuprindă peste 1.700 de apartamente, după investiţii care depăşesc 250 mil. euro.

Citiţi în numărul viitor al revistei Capital un interviu cu Ahmet Buyukhanli.


Te-ar putea interesa și: