‘În sfârşit, avem proiectul legii (n.r. – prevenţiei), săptămâna trecută a fost în primă lectură. Şi, odată cu adoptarea acestui proiect, o să-l trimitem spre Parlament’, a spus Grindeanu, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Pe 16 mai, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, preciza că proiectul legii prevenţiei va fi aprobat în şedinţa din această săptămână a Guvernului şi apoi va fi trimis Parlamentului pentru a fi adoptat în procedură de urgenţă.

Proiectul legii prevenţiei a fost discutat, în primă lectură, în şedinţa Executivului din 11 mai.

La momentul respectiv, Petrescu a spus că actul normativ este construit pe principiile de bază ale Codului economic al României.

‘Aceasta este o primă măsură de emancipare a actului de control şi un prim pas de restabilizare a unui cadru de încredere, element esenţial pentru un business stabil şi sănătos. Legea prevenţiei va aduce efectul cerut de antreprenor de mult timp, o normalizare a relaţiilor mediu de afaceri – autorităţi de control bazată pe încredere, informare şi educare, conformare colaborativă, astfel încât, împreună, să contribuim la predictibilitatea şi stabilitatea cadrului general de business’, spunea Petrescu.

Potrivit acestuia, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a integrat în actul normativ propunerile venite din partea a peste 17 ministere şi agenţii care au în portofoliu organisme cu atribuţii de control.

De asemenea, în proiect au fost introduse aproximativ 290 de contravenţii, la propunerea ministerele avizatoare, a mai arătat Petrescu. AGERPRES