"Despre pensii pot să vă spun că am inclus în bugetul pe anul viitor creşterea pensiilor publice, pilonul I, practic cu 5%", a anunţat Dragu, după şedinţa de guvern, care a avut loc la Palatul Victoria. 

Întrebată în legătură cu pilonul II de pensii, Anca Dragu a precizat că în următoarele zile se va finaliza o analiză pe această temă pe care o va face publică. 

"Pilonul II, într-adevăr este o politică pentru diminuare presiunii demografice care se exercită asupra pensiilor publice şi este o politică importantă în contextul politicii de pensii pe termen lung. În acest moment nu am luat o decizie cu privire la pilonul doi, analizăm foarte multe opţiuni, în zilele următoare vom finaliza această analiză şi o vom face publică. (…). Trebuie să vedem şi în ce măsură vom decide acest transfer către pilonul II", a explicat Dragu. 

Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, a anunţat, joi, proiecţiile macroeconomice ale bugetului de stat pe 2016, arătând că deficitul ESA este de 2,95%, o creştere economică de 4,4% din PIB şi un produs intern brut nominal de 746,6 miliarde de lei. 

Proiectul de buget urmează să fie pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Finanţelor începând de vineri seară, cel târziu sâmbătă dimineaţa, iar săptămâna viitoare să fie adoptat de Guvern şi trimis la Parlament, astfel încât forul legislativ să îl adopte până în 17 decembrie. 

 AGERPRES