Prioritar în declarațiile publice făcute de către ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, proiectul autostrăzii Sibiu Pitești este pus la sertar atunci când vine vorba de bani alocați, informează digi24.ro.

Cu câteva săptămâni în urmă, Răzvan Cuc a anunțat ce planuri mari are cu autostrada aceasta. Se dorește accelerarea proiectului autostrăzii Sibiu-Pitești, astfel încât, în 2017, să fie demarate procedurile de achiziție publică pentru proiectare și execuție, spunea el.

"Pentru capete, adică secțiunea 1 Sibiu — Boița, respectiv secțiunea 5 Pitești — Curtea de Argeș, documentațiile tehnice aferente au fost predate către beneficiari și în acest moment sunt în analiză. În acest context, vom încerca o abordare de accelerare a proiectului, ținând cont de importanța majoră a acestuia, respectiv vom încerca în anul 2017 să demarăm procedurile de achiziție publică pentru proiectare și execuție (pentru capete — n. r.)", a spus ministrul.

Însă, potrivit acestuia, un obstacol important este obținerea acordului de mediu, fiind necesară o conlucrare foarte bună între Ministerul Transporturilor și cel al Mediului.