Schneider Electric si-a construit succesul pe calitatea produselor si serviciilor oferite. Garantie au stat marcile de notorietate pe care firma le-a achizitionat sau le-a promovat pe piata de-a lungul a doua veacuri aproape: Merlin Gerin – pentru aparatura de distributie electrica de joasa si medie tensiune; Telemecanique – pentru control industrial si echipamente de automatizare; Modicon – pentru automate programabile; Square D – pentru aparatele electrice conforme normelor SUA. Pe linga marcile consacrate ca nume, Schneider Electric este proprietarul a peste alte 50 de marci de circulatie regionala sau locala.
Specializarea grupului si orientarea catre doua sectoare de activitate complementare au condus la ocuparea pozitiei de lider mondial i distributie electrica si control industrial si automatizari. Compania realizeaza i acest moment toate echipamentele care asigura alimentarea cu energie electrica a oricarui obiectiv, fie ca este hala industriala, hotel sau bloc de apartamente. in toate cazurile, obiectivul principal este acela de a asigura accesul la electricitate i deplina siguranta, de la generatorul electric si pina la consumatorul final, de la distributia de ialta tensiune si pina la cea de joasa tensiune terminala si ultraterminala, oferind confort si securitate i utilizarea electricitatii, deopotriva i domeniul industrial si casnic. Calitatea si traditia produselor de control industrial si automatizari – echipamente electrice care asigura comanda si protectia unor instalatii industriale, cum sunt de exemplu motoarele si actionarile electrice – sunt recunoscute peste tot i lume. Dovada sunt studiile de piata care arata clar ca Schneider Electric este furnizorul cel mai cautat pentru echipamentele destinate comenzii, controlului, protectiei, supervizarii masinilor si instalatiilor din procesele industriale sau pentru infrastructura si cladiri.
Conducerea companiei multinationale cu sediul central i Franta considera ca rezultatele deosebite realizate i cursul anului trecut certifica excelenta „stare de sanatate” financiara si industriala a grupului: o cifra de afaceri 9,7 miliarde euro, reprezentind o crestere de 15,7% fata de 1999. Semne bune se arata si la iceputul acestui secol. Data de 15 ianuarie 2001 a marcat decizia de lansare a ofertei publice pentru fuziunea dintre Schneider Electric si Legrand, doua „embleme” ale industriei franceze, pentru a da nastere unui nou lider mondial i distributia electrica de joasa tensiune. A