Programul ”Prima Casă” riscă de rămână de neaplicat pentru o perioadă lungă de timp. Guvernul a publicat, după rectificarea bugetară, normele de aplicare, dar Parlamentul le-ar putea respinge, la inițiativa social-democraților.

Fostul ministru de Finanțe în guvernarea PSD, Eugen Teodorovici, arată că a dat aviz proiectului legislativ în comisia de specialitate de la Senat și va cere colegilor săi din PSD să repingă noua variantă a programului ”Prima Casă”, pentru că acesta nu mai vine în întâmpinarea familiilor tinere care au dificultăți financiare.

”Trebuie să rămână un program social”

””Prima Casă” TREBUIE să rămână un program social!

Am respins, în cadrul Comisiei de buget din Senat, aberația PNL-ului de modificare a acestuia într-un alt program „Noua Casă”, prin care guvernul „generos” vrea sa ajute, culmea, în vreme de criză sanitară și economică cu efecte negative în plan social, exact pe cei cu resurse și pe cei mai puțin afectați!

După ce același guvern PNL a distrus programul „O familie, o casă”, deși fusese promulgat de președintele Iohannis în luna aprilie, era de bun simț ca cel puțin „Prima Casă” să rămână un program social.

De ce? Pentru că statul trebuie să-și schimbe paradingma!”, a scris Eugen Teodorovici vineri pe Facebook.

”Contez pe colegii mei din Parlament”

”Lumea s-a schimbat odată cu apariția pandemiei Covid-19, românilor li s-au redus drastic veniturile, iar mulți și-au pierdut și locurile de muncă.

Clasa politică trebuie să înțeleagă că acești români au nevoie de măsuri şi politici publice care să vină în sprijinul lor și să le facă viața mai bună.

Gândisem „O familie, o casă” pentru a sprijini familiile tinere la început de drum, pentru a susține sectorul construcțiilor, programul generând astfel efecte benefice în economie, pentru a menține și înființa locurile de muncă, dar am luat în considerare și recomandările reprezentanților BNR și FMI de a schimba programul într-un social.

Contez pe colegii mei din Parlament și sper într-un vot NEGATIV atât la Senat, cât și în Camera Deputaților!”, a precizat fostul ministru.