Fostul ministru de Finanțe în guvernarea PSD, Eugen Teodorovici, a lansat marți acuze extrem de grave la adresa Guvernului Orban.

Teodorovici spune că deschiderea școlilor nu are nicio legătură cu elevii și anul școlar, scopul guvernanților fiind de fapt cu totul de altă natură.

Mult mai grav, obligația asumării responsabilității și costurilor pentru așa-zisa redeschidere a anului școlar va cădea cu precădere în spatele părinților, mai acuză fostul ministru de Finanțe.

”Doar un subiect de campanie!”

”Ce tot vreți? ROMÂNIA EDUCATĂ a fost doar un subiect de campanie!

Acum, ALEGERILE reprezintă prioritatea președintelui și guvernului PNL! NU școala NU economia, nici măcar pandemia NU mai este o prioritate!

Guvernul Orban pregătește deschiderea școlilor pentru organizarea alegerilor locale, NU pentru începerea anului școlar!”, a scris Teodorovici marți pe Facebook.

”Guvernul nu va putea asigura materialele sanitare”

”Avem chiar declarații asumate care confirmă că guvernul nu va putea asigura nici măcar măști sanitare tuturor elevilor și profesorilor.

Adică un minim absolut necesar în condițiile impuse de guvern pentru prevenirea răspândirii virusului.

Atunci ce rost mai are să îndrăznim să ne gândim la “pepsiglas” și multe alte dotări cu echipamente de protecție sanitară, sau la asigurarea unor minime condiții igienico-sanitare necesare pentru unitățile școlare care nu sunt racordate la rețeaua de apă-canalizare, prin achiziționarea și instalarea unor containere sanitare mobile?

”Hârtii cu indicații prețioase”

Sau ce rost are să ne gândim că perioada vacanței școlare ar fi permis pregătirea cadrelor didactice și dotarea unităților de învățământ cu echipamente pentru sistemul de predare online?”, întreabă fostul ministru.

”Avem doar niște hârtii cu indicații prețioase din partea Ministerului Sănătății și Ministerului Educației și obligația asumării responsabilității și costurilor de către primari, profesori și, mai ales, de către părinți!

Nu vă obosiți să căutați responsabili sau vinovați! Trăim în România și ALEGERILE ne ocupă tot timpul!”, mai scrie Eugen Teodorovici.