'România a trimis Programele Operaţionale Comisiei Europene, chiar şi cel pe infrastructură mare care cuprinde transporturi, mediu şi energie. Discuţiile cu cei de la Comisie vor exista. Noi sperăm ca până la final de noiembrie să avem agreate Programele Operaţionale cu Comisia Europeană, mai puţin partea de infrastructură, ultimul pe care l-am trimis Comisiei şi care va necesita un timp mai mare de lucru. Restul sunt toate trimise şi sperăm noi să le convenim cu Comisia până la final de noiembrie 2014. Să fie convenite, nu aprobate, pentru că după aceea este procesul intern al CE de aprobare', a spus Teodorovici, vineri într-o conferinţă de presă la sediul ministerului.
Ministrul a precizat că pe Programul Operaţional Competitivitate şi Programul Operaţional Capital Uman vor fi lansate apeluri de proiecte pentru noul cadru financiar în acest an.

'Sunt două programe operaţionale, cel de competitivitate – cel care se adresează zonei de cercetare-inovare şi de comunicaţii, şi un alt program operaţional, cel de capital uman – program extrem de important în special pentru zona de tineri. Vor fi în acest an lansate apelurile de proiecte. (…) Trebuie să legăm cele două instrumente financiare, partea de politică de coeziune cu partea socială, astfel încât impactul în economie să fie unul cât mai ridicat', a explicat Teodorovici.
Ministrul Fondurilor Europene a mai arătat că România va trimite în noiembrie Comisiei Europene cereri de rambursare pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane pe perioada de programare 2007-2013.
'Am văzut o ştire că Programul de Resurse Umane nu a trimis nimic în acest an la Comisia Europeană. A fost o misiune de audit care din fericire arată foarte clar că sistemul a fost schimbat, verificările de cheltuieli au avut un rezultat pozitiv, asta înseamnă că începând din această lună România va trimite Comisiei Europene spre rambursare peste 600 milioane euro în 2014', a mai spus Teodorovici. AGERPRES