Pentru participantii din unele tari, inclusiv Romania, guvernul austriac finanteaza cursurile cu 1.800 de euro, care acopera costul cursurilor, materialele didactice, doua mese pe zi si transportul public in Viena. Se ofera si cazare, intr-un camin studentesc, cu camere de doua persoane, situat in apropierea Universitatii. Conditii de eligibilitate: doi ani de studii intr-o universitate de profil economic, un set complet de documente de inscriere. Acest set cuprinde: un CV, o scrisoare de motivare, lista materiilor studiate la universitatea de origine, inclusiv notele obtinute, recomandari referitoare la experienta profesionala – optional, certificatul de absolvire a liceului, doua scrisori de recomandare de la profesorii universitari, certificat de atestare a cunostintelor de limba engleza etc. Cursurile se vor tine atat in limba engleza, cat si in germana, participantii avand posibilitatea sa aleaga. Cei care vor sustine prelegeri sunt profesori si analisti ai universitatilor de profil economic, din Europa si SUA. Termenul limita pentru depunerea dosarelor: 30 aprilie 2003. Informatii suplimentare: [email protected], tel: +431 313 364 390, fax: 431 313 36752. Director de program: Ass.prof. Dr. Schapour Zafarpour. Adresa: Augasse 2-6, A-1090, Viena.

Forumul ,,Universitatea de Comunicare din Europa de Sud-Est,,

Institutul Media Plan din Sarajevo si Reteaua Internationala a Universitatilor de Comunicare invita pe toti cei interesati la ,,A doua universitate de comunicare in Europa de Sud-Est,,, intitulata ,,Big Step,,. Cursurile, prelegerile si dezbaterile din cadrul acestei universitati de vara se vor desfasura in perioada 12-14 iunie 2003 in Sarajevo. Subiectul principal al dezbaterilor vine, practic, in continuarea ,,primei universitati,,, de anul trecut, si este: Vor putea tarile in tranzitie sa le prinda din urma pe cele dezvoltate, in domeniul societatii informationale?

Forumul va reuni experti in comunicatii, politicieni, oameni de stiinta, jurnalisti, reprezentantii autoritatilor locale si centrale din Europa de Sud-Est. Cei interesati trebuie sa aleaga dintre sectiunile forumului: A) Intalniri profesionale, B) Dezbateri, C) Discutii despre diferite proiecte, D) Dialoguri, E) Prezentari si expuneri. Costurile de transport si cazare in Sarajevo vor fi suportate de organizatori. Cei care se inscriu vor suporta insa o taxa de participare, de 75 euro. Organizatorii solicita sa fie contactati la adresa [email protected] Mai multe informatii pe site-ul www.unicom.mediaplan.ba.

Conferinta despre E-Commerce, Slovenia

Conferinta reuneste delegati din domeniile business, guvernamental, IT, universitar, industrie tehnologica, academic. Participantii vor discuta aspecte importante din domeniul e-commerce. Termenul limita pentru inscrieri: 30 ianuarie. Perioada de desfasurare:
9-11 iunie. Informatiile necesare se gasesc pe site-ul http://www.bledconference.org.

Programul de training pentru leadership

Altemus, o organizatie educationala nonprofit, anunta Programul international de training pentru leadership din vara acestui an. Acest program ofera o oportunitate unica pentru tineri de a invata si a-si descoperi potentialul de lider. Cursurile sunt compuse din doua sectiuni: prima se va desfasura timp de trei saptamani in Uniunea Europeana. A doua are ca durata o saptamana si ca loc de desfasurare – Europa de Est. Programul este alcatuit din scurte prelegeri, studii de caz, simulari, munca in echipa, dezbateri interactive. Nu exista o taxa de inscriere. Cei selectati sa participe vor plati o taxa de 50 euro plus transport. Nu toti participantii vor plati insa aceasta taxa. Exista si un numar limitat de burse care acopera costurile. Pentru aceasta, trebuie contactata institutia organizatoare si formulata o cerere in acest sens. Organizatia Altemus va furniza participantilor materiale informative care functioneaza ca suport pentru cursuri. Fundatiile, agentiile publice si companiile private vor sponsoriza cu restul de fonduri necesare. Participantii eligibili sunt tineri intre 20 si 26 de ani, din Europa Centrala si de Est. Mai multe informatii: www.altemus.org.

Curriculum Resource Center din Budapesta, cursuri din primavara 2003

Cursurile se vor desfasura in colaborare cu Universitatea Central Europeana (CEU). Candidatii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa fie profesori universitari sau sa lucreze in domeniul stiintelor umane, sa cunoasca limba engleza atat de bine incat sa poata participa la discutii si sa foloseasca materialele de curs, sa completeze integral formularul de inscriere. Acesta din urma poate fi gasit la adresa: http://www.ceu.hu/crc/sessions.html. Datele limita de depunere a dosarelor, sunt, in functie de discipline: 20 ianuarie, 1 februarie, 1 aprilie.