Creşterea economică luată în calcul în proiectul de buget pentru anul viitor a fost revizuită în urcare, de la 0,5% la 1,3%, Guvernul şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) convenind asupra noii estimări, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, ministrul interimar al Finanţelor, Gheorghe Pogea.

Produsul Intern Brut estimat în buget pentru anul viitor este de 538 miliarde lei, faţă de 525,1 miliarde de lei în proiecţia bugetară anterioară şi în estimările Comisiei Naţionale de Prognoză, ţinta de deficit bugetar fiind menţinută la 5,9% din PIB, a precizat ministrul Finanţelor.

El a arătat că proiectul de buget pentru anul viitor ar urma să fie aprobat de Parlament până la 15 ianuarie, urmând ca misiunea FMI să revină în România cel mai probabil după 20 ianuarie.

Premierul interimar Emil Boc şi miniştrii s-au întâlnit, miercuri, după şedinţa de guvern, cu membrii misiunii Fondului Monetar Internaţional, la finalul discuţiilor avute de experţii Fondului cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor privind proiectul de buget pentru anul viitor.

SURSA:Mediafax