Specialiștii de la ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 29 ianuarie. Vremea se schimbă radical. În prima parte a zile, în mai multe zone ale țării, vom avea parte de ploi În schimb, la munte, se dezlănțuie iarna.

Iarna face prăpăd în mai multe zone

Iarna va face prăpăd în mai multe zone. La munte va ninge viscolit, însă la șes vor fi aproximativ exclusiv precipitații sub formă de ploaie.

Excepție de la regulă vor face zonele deluroase din centrul teritoriului la altitudini de peste 500-600 de metri și a celor depresionare din estul Transilvaniei, unde în cursul nopții vor fi ninsori și se va depune un strat de zăpadă de până la 5 centimetri. Vântul va sufla tare în cea mai mare parte a țării. La munte, rafalele vor fi violente și vor viscoli și spulbera zăpada depusă. Maximele vor fi încadrate în general între 0 și 5 grade Celsius în Transilvania și Maramureș. Cele mai scăzute valori sunt așteptate în depresiunile din estul Transilvaniei. 5-10 grade Celsius sunt așteptate în Banat și Crișana, 7-12 grade Celsius în Oltenia, Dobrogea și Muntenia și 4-9 în Moldova.

Vremea în București

Maxima zilei de miercuri va fi de 10 grade Celsius, ce se va simți cu două grade mai puțin. Vântul va sufla cu o intensitate de 18 kilometri pe oră, în rafale ajungând la 37 kilometri pe oră, iar procentul de precipitații va fi de 25%. Noaptea, în termometre se vor arăta -2 grade Celsius, temperatură care se va simți cu un grad mai puțin. Vântul va sufla mai slab, cu o putere de 9 kilometri pe oră, în rafale ajungând la 15 kilometri pe oră, iar procentul de precipitații va fi de 25%.