Meteorologii au anunțat că România va fi lovită de un val de aer tropical, ce va aduce temperaturi cu mult mai mari peste cele specifice perioadei, mai ales în regiunile extracarpatice. Potrivit ANM, în ultima perioadă a lunii ianuarie, va exista așa numitul ”blocaj Omega”, iar precipitațiile vor fi aproape inexistente până la sfărșitul lunii.

Meteorologul Romica Jurca a explicat la România TV că efectele blocajului anticiclonic vor afecta culturile. În plus, România se va confrunta cu o perioadă de secetă ce va ține săptămâni bune.

„Cea mai mare problemă o reprezintă seceta acută din ultima perioadă, care se va prelungi, după toate probabilităţile, săptămâni bune. Precipitaţiile care vor apărea vor fi foarte slabe cantitativ, astfel că apa nu va pătrunde în sol nici măcar un centimetru”, a spus specialistul.

Prognoză meteo miercuri, 22 ianuarie

Meteorologii au anunțat temperaturi cuprinse între 1 și 12 grade și minime între -6 și 3 grade. Cerul va fi variabil, dar în nordul, centrul şi estul ţării nebulozitatea se va accentua treptat şi din orele serii pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare în Maramureş, Transilvania, Carpaţii Orientali şi Meridionali şi mixte în Moldova (la început ploi şi lapoviţă, apoi şi ninsori). Izolat, vor fi condiţii pentru polei şi gheţus. Vântul se va intensifica la munte, iar la altitudini mari, vor fi rafale de peste 80…90 km/h. În zonele joase de relief, pe suprafeţe mici, va fi ceaţă.

La Bucureşti, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de -3…-1 grad.

Prognoză meteo Joi, 23 ianuarie

La munte se anunță ninsori, iar pe litoral vor exista condiții de ploaie. În restul teritoriului şi al timpului cerul va fi variabil spre senin. Vântul va sufla tare la munte, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali, iar în rest va avea local şi temporar intensificări cu viteze mai mari în Moldova, Dobrogea şi Bărăgan.

Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 0 şi 8 grade, iar cele minime între -10 şi 0 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. Noaptea, în zonele joase de relief, vor fi condiţii de ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

În Capitală, temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă de -6…-3 grade.

Prognoză meteo Vineri, 24 ianuarie

Vineri, meteorologii au anunțat vreme frumoasă, cu valori termice pe timpul zilei mai ridicate decât în mod caracteristic acestei perioade. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi în sud-est.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 şi 9 grade, iar cele minime între -12 şi -1 grad, mai scăzute în estul Transilvaniei, dar şi uşor mai ridicate în dealurile vestice şi pe litoral. Noaptea, pe arii restrânse în zonele joase de relief, va fi ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

La Bucureşti, temperatura maximă va fi în jur de 8 grade, iar cea minimă de -5…-2 grade. Noaptea vor fi condiţii de ceaţă.