Prognoza meteo lunară ANM! Cum va fi vremea până în iunie

Săptămâna 04.05.2020 – 11.05.2020

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestui interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele centrale și la munte. Mercurul din termometre va arăta între 7 şi 15 grade Celsius.

Cât priveşte cantităţile de precipitaţii, regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și sudvestice și local excedentar în cele centrale, estice și sud-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 11.05.2020 – 18.05.2020

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în regiunile sudice și sud-estice, dar și ușor mai coborâte în cele nordice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Mercurul din termometre va arăta între 9 şi 17,5 grade Celsius.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile extracarpatice și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui excedent local în nordul extrem al țării.

Prognoza meteo lunară ANM! Cum va fi vremea până în iunie

Săptămâna 18.05.2020 – 25.05.2020

Temperatura aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele specifice acestei săptămâni, în cea mai mare parte a țării. Mercurul din termometre va arăta între 11 şi 17,5 grade Celsius.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 25.05.2020 – 01.06.2020

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Mercurul din termometre va arăta între 12 şi 19 grade Celsius.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general deficitare.

Întreaga prognoză ANM poate fi consultată în acest document. Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Prognoza meteo lunară ANM! Cum va fi vremea până în iunie