Prognoza meteo ANM! Temperaturi neobișnuite în acest weekend! Vremea o ia razna din nou

Sâmbătă temperaturile sunt în creștere și precipitațiile vor fi slabe, conform prognozei meteo ANM

Sâmbătă temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această dată. Maximele vor fi cuprinse între 3 și 11 grade, iar cele minime între -4 și 3 grade, puțin mai scăzute în estul Transilvaniei.

Pe suprafețe mici, trecător, se vor semnala precipitații slabe, la munte, ziua, sub formă de ninsoare. Ploile vor apărea în regiunile estice iar noapte vor fi mixte în cele nordice.

Vântul se va intensifica în timpul serii, și va sufla pe crestele Carpaților Orientali cu rafale ce vor atinge 70…80 km/h. În rest, vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului în nord-vest.

În București temperaturile vor fi de asemenea mai ridicate, cu maxime de 10-11 grade și minime de -2 și 0 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat.

Duminică vor crește iar temperaturile și vântul va sufla cu putere la munte

Duminică, vântul va fi prezent pe tot parcursul intervalului în zona montană, în special la altitudini mari unde vor fi intervale de timp în care vântul va sufla tare, iar noaptea, îndeosebi în jumătatea nordică a teritoriului.

Noaptea, în special, se vor semnala precipitații mixte la munte. Temperaturile vor fi în creștere, cu maxime între 7 și 17 grade și minime de 2 și 8 grade, transmite ANM.

În București vremea se va încălzi, cu temperaturi mult mai ridicate decât cele specifice perioadei. Maximele vor ajunge la 13 grade iar minimele se vor situa între 5 și 7 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul, în general moderat ziua, se va intensifica treptat în a doua parte a intervalului.

Prognoza meteo ANM! Temperaturi neobișnuite în acest weekend! Vremea o ia razna din nou