Prognoza meteo ANM. Avertizare de ultim moment a meteorologilor. Vremea face ravagii în următoarea perioadă

ANM semnalează astăzi, luni, 9 septembrie, cer înnorat, averse abundente, și descărcări electrice, în vestul, nord-vestul și centrul țării, iar în zonele montane, și submontate precipitațiile vor fi locale. Nici zona de sud-vest nu este ferită astăzi de furtunile ce vor urma să apară.

Vânt puternic în vestul Carpaților Meridionali și în zona Munților Banatului, precum și în vest, centru și nord. Astăzi, în România avem temperaturi maxime cuprinse între 21 și 31 de grade, iar cele minime sunt cuprinse între 9 și 19 grade. La București, ne putem bucura pe tot parcursul zilei de vreme caldă, cu cer variabil, iar vântul va sufla slab spre moderat. Temperatura maximă atinge 30 de grade, în timp ce temperatura minimă ajunge până la 14 grade.

Prognoza meteo pentru luna septembrie și începutul lunii octombrie:

Săptămâna 09.09.2019 – 16.09.2019

În această perioadă a anului, va fi mai cald decât este normal pentru majoritatea regiunilor din țară, mai puțin zona de vest-nord-vest, unde valorile termice vor fi conform limitelor normale. Precipitații abundente nu vor întârzia să apară pentru jumătatea vestică a țării, iar pentru restul teritoriului, aversele se vor încadra în limitele normale ale acestei perioade, mai puțin în zona de sud-est, unde vor avea o tendință deficitară.

Săptămâna 16.09.2019 – 23.09.2019

Temperatura scade sub limitele normale, în cea mai mare parte a țării, mai putin partea de sud-est, unde vor fi înregistrate temperaturi normale. În zonele de nord-est și la munte, regimul pluviometric va fi excedentar, iar în rest nu se vor înregistra diferențe pentru această perioadă a anului.

Prognoza meteo ANM. Avertizare de ultim moment a meteorologilor. Vremea face ravagii în următoarea perioadă

Săptămâna 23.09.2019-30.09.2019

Vremea se stabilizează în această săptămână, unde temperaturile medii sunt în general apropiate de cele specifice perioadei, iar în regiunile sudice temperaturile vor fi ușor mai ridicate. Regimul Pluviometric este preponderent normal pentru toate regiunile țării.

Săptămâna 30.09.2019-07.10.2019

Sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie va înregistra temperaturi mai ridicate decât limita normală în această perioadă, pentru regiunile de sud și sud-est, iar în restul țării temperaturile se încadrează în limitele normale. Un deficit ușor a regimului pluviometric se înregistrează în zonele de sud-vest și sud-est a teritoriului, iar pentru restul regiunilor se încadrează în limitele normale.

„Anul 2019 se anunță printre cei mai călduroși ani de când se fac măsurători meteo. Această încălzire vine pe fondul schimbării climatice, cauzată de poluarea excesivă la care este supusă planeta“, precizează Antena1.

Prognoza meteo ANM. Avertizare de ultim moment a meteorologilor. Vremea face ravagii în următoarea perioadă