Analiştii se aşteptau la un profit de 42,76 miliarde de forinţi. 

Veniturile nete din dobânzi au urcat cu 2% în primele trei luni din acest an, la 132,2 miliarde de forinţi, în timp ce veniturile nete din taxe şi comisioane au crescut cu 15%, la 44,5 miliarde de forinţi. 

Costurile operaţionale au înregistrat un avans de 8%, la 100 de miliarde de forinţi, în timp ce rentabilitatea capitalului propriu (RoE), o măsură a profitabilităţii urmărită cu atenţie de investitori, a urcat cu 3,9 puncte procentuale, la 15%. 

Subsidiarele străine ale OTP au generat în primul trimestru din 2017 o treime din profitul celui mai mare creditor independent din Europa Centrală. Toate subsidiarele au fost profitabile, cele mai bune rezultate înregistrându-se la DSK Bank din Bulgaria şi OTP Bank Rusia. 

Veniturile totale s-au situat în primul trimestru din 2017 la 188,76 miliarde de forinţi, în timp ce analiştii se aşteptau la 184,9 miliarde de forinţi. 

În 2016, profitul OTP a fost mai mult decât dublu, iar directorul general Sandor Csanyi a anunţat că banca are la dispoziţie aproximativ un miliard de dolari pentru achiziţii în Europa de Est, inclusiv în România, şi intenţionează să lanseze o ofertă pentru preluarea Bancpost. 

OTP Bank oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de peste 1.500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice. 

AGERPRES