Skoda Auto a precizat că veniturile sale au crescut în 2010 cu 22,4%, până la 8,69 miliarde de euro, de la 7,1 miliarde de euro în 2009. Constructorul auto a vândut anul trecut un număr record de 762.600 de autovehicule, în creştere cu 11,5% comparativ cu 2009, graţie în principal vânzărilor din China şi Rusia. Până în 2018, Skoda Auto vrea să livreze anual 1,5 milioane autovehicule.

‘Vrem să continuăm să creştem şi în acest an şi să ne consolidăm poziţia de piaţă’, a declarat preşedintele Skoda, Winfried Vahland.

Skoda, a doua mare companie din Cehia, a precizat că din profiturile pe 2010 va plăti dividende de aproximativ 190 milioane de euro, în funcţie de evoluţia cursului de schimb a coroanei cehe.

Automobilele şi componente auto reprezintă cea mai mare parte din exporturile Cehiei (Skoda exportă peste 90 la sută din producţia sa) şi o componentă vitală pentru creşterea economică. Skoda Auto generează venituri echivalente cu cinci procente din Produsul Intern Brut al Cehiei iar rezultatele companiei sunt un indicator relevant pentru evoluţia întregii economii a Cehiei.

Pe lângă Skoda, Cehia mai are uzine de asamblare auto aparţinând grupului sud-coreean Hyundai Motors precum şi unui joint-venture între Toyota Motor şi PSA Peugeot Citroen.
SURSA: Agerpres