Profitul net al Google, compania care deţine cel mai popular motor de căutare pe Internet din lume, a crescut cu 30,5% în primul semestru, comparativ cu perioada similară din 2009, la 3,79 miliarde dolari, în timp ce veniturile au urcat cu 23%, la 13,59 miliarde dolari.

Profitul din operaţiuni a urcat, în primele şase luni, de la 3,75 miliarde de dolari la 4,85 miliarde de dolari, se arată în raportul financiar al Google. În acelaşi timp, cheltuielile totale au avansat cu 20%, de la 7,27 miliarde de dolari la 8,74 miliarde de dolari.

În al doilea trimestru al acestui an, profitul net s-a situat la 1,84 miliarde de dolari, în creştere cu 24% faţă de câştigul de 1,48 miliarde de dolari în intervalul similar al anului trecut. Rezultatul nu a reuşit, pentru prima dată în ultimii doi ani, să atingă nivelul anticipat de analiştii şi investitorii de pe Wall Street, notează Reuters.

Veniturile trimestriale au urcat cu 24%, la 6,82 miliarde de dolari, iar cheltuielile s-au majorat cu 22%, la 4,455 miliarde de dolari.

„Google a înregistrat performanţe solide în al doilea trimestru. Rezultatele au fost bune pentru toate produsele importante, pe fondul interesului tot mai mare pentru publicitate prin intermediul motoarelor de căutare sau reţelelor de telefonie mobilă. Suntem încrezători în viitorul nostru şi intenţionăm să continuăm să investim agresiv în afacerile principale”, a declarat directorul general al companiei, Eric Schmidt.

Compania avea, la sfârşitul lunii iunie, 21.805 de angajaţi, cu 1.000 de salariaţi mai mulţi faţă de cei de la finalul lunii martie.

SURSA: Mediafax