În anul 2017, BCR a acordat clienţilor retail şi corporate credite noi în valoare de 8,1 miliarde de lei, iar finanţările pentru IMM-uri au crescut cu 16,8%. Peste 10.000 de familii din România au ales să-şi achiziţioneze o casă prin intermediul BCR în 2017, iar operaţiunile electronice şi digitale au consemnat creşteri consistente. 

Rata creditelor neperfomante a scăzut la 8,1% faţă de 11,8% în decembrie 2016, iar gradul de acoperire a creditelor neperformante cu provizioane s-a ridicat la 92,7% în decembrie 2017. 

Capitalizarea BCR este puternică: rata de adecvare a capitalului s-a poziţionat în decembrie 2017 (BCR Banca) la 21,3%, în timp ce capitalul de Rang 1 + 2 (Grup BCR) s-a situat foarte solid la 7,2 miliarde lei în decembrie 2017. 

”Economia a avut o dezvoltare remarcabilă în 2017, iar aceasta a fost susţinută nu doar de revenirea viguroasă a consumului, dar şi de producţia industrială, agricultură şi servicii, sectoare unde BCR a crescut finanţările către companii mici şi mijlocii, mult peste media pieţei. BCR a susţinut şi va susţine programul StartUP Nation, fiind convinşi că este important pentru România, pentru crearea mediului şi culturii antreprenoriale în ţara noastră”, a declarat Sergiu Manea, CEO BCR.

El se aşteaptă ca economia să aibă în continuare o rată de creştere solidă – în jur de 5%, ca veniturile să crească moderat, iar şomajul să rămână redus. 

„Însă vedem, în acelaşi timp, şi riscuri pe pieţele financiare. De aceea, vom oferi clienţilor noştri servicii financiare pe termen lung şi protecţia bugetelor personale. Astfel, vom continua pe drumul început de a prioritiza creditarea în moneda naţională, cu dobânzi fixe şi opţiuni atractive de asigurare”, a mai spus Manea. (Sursa: Agerpres)