În perioada aprilie – iunie 2016 profitul net a scăzut cu 4,1%, la 901 milioane de euro (un miliard de dolari), mult peste estimările analiştilor, de 741 milioane de euro. 

Indicele de adecvare a capitalului Tier 1 s-a situat la sfârşitul lunii iunie la 12,9%, faţă de 13,1% la sfârşitul lunii decembrie. 

Provizioanele pentru creditele neperformante s-au situat la 923 milioane de euro în trimestrul doi din 2016, în creştere faţă de 694 milioane de euro în precedentele trei luni. 

Intesa Sanpaolo a raportat un câştig de capital în valoare de 170 milioane de euro în urma vânzării participaţiei deţinute la Visa Europe Ltd. 

Deşi potrivit recentelor teste de stres Intesa este una din cele mai bine capitalizate bănci europene, banca a pierdut anul acesta aproximativ 38% din capitalizarea sa bursieră, ceea ce reflectă temerile investitorilor privind sistemul bancar elen, afectat de nivelul ridicat al creditelor neperformante, evaluate la peste 360 de miliarde de euro. 

Marţi la prânz, acţiunile Intesa înregistrau un declin de 2,7%, la 1,85 euro, la Bursa de la Milano, după ce dimineaţa au scăzut cu 4,6%. 

Veniturile au urcat la 4,61 miliarde de euro în trimestrul doi din acest an, de la 4,51 miliarde de euro în perioada similară din 2015. Veniturile din comisioane s-au situat la 1,85 miliarde de euro. 

Cele mai mari bănci italiene, UniCredit şi Intesa Sanpaolo, sunt prezente şi pe piaţa din România. 

AGERPRES