Swatch, producătorul mărcilor de ceasuri Omega, Breguet, Blancpain şi Swatch, a precizat că anul trecut profitul său net a înregistrat o creştere de 26% până la 1,61 miliarde franci elveţieni (1,3 miliarde de euro). În consecinţă, societatea a decis să majoreze dividendele cu 17% până la 6,75 franci pe acţiune pentru o acţiune la purtător şi până la 1,35 franci pentru o acţiune nominală.

Anterior, Swatch a anunţat că în 2012 a avut vânzări record de 8,14 miliarde de franci, în creştere cu 14% comparativ cu 2011.

"Semnele primite de pe diferite pieţe din întreaga lume sugerează o menţinere a potenţialului solid de creştere pentru industria elveţiană de orologerie şi pentru Swatch Group. Perspectivele realiste de creştere pe termen lung pentru industria elveţiană de orologerie sunt de ordinul a 5%-10% pe an", scrie într-un comunicat de presă al Swatch Group.

Aceste declaraţii par să-i calmeze pe cei îngrijoraţi de perspectivele pieţei produselor de lux ca urmare a scăderii vânzărilor pe piaţa din China. Potrivit firmelor de consultanţă Bain & Co şi Altagamma, creşterea vânzărilor de produse de lux pe piaţa globală a încetinit la 5% în 2012 de la o creştere de 13% în 2011 pe măsură ce consumatorii chinezi şi europeni şi-au redus cheltuielile.
Sursa: Agerpres