Astfel, cota băncii pe piaţa de creditare a ajuns la 5,4% în S1 2015 de la 4,2% în aceeaşi perioadă a anului anterior, iar cota de piaţă pe fonduri atrase s-a ridicat la 6,5% comparativ cu 5,5% în primul semestru din 2014. Pe partea de creditare, s-a înregistrat o creştere accelerată a finanţărilor în lei, cu 90% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 'Din total portofoliu, ponderea creditelor în lei a crescut la 54% în S1 2015 faţă de 45% în primul semestru al anului 2014. Fondurile atrase au crescut, de asemenea, la 15,94 miliarde de lei, cu 22% mai mult faţă de S1 2014, evoluţie datorată, în principal, creşterii fondurilor atrase de la clienţii Commercial Banking şi Retail', se menţionează în comunicatul băncii.

Ca o consecinţă a avansului creditării, veniturile băncii au urcat cu 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, atingând pragul de 487 milioane de lei în primele şase luni din an.

Pe de altă parte, costurile totale ale băncii au fost mai mari cu 11% în perioada menţionată, pe seama investiţiior în dezvoltarea soluţiilor tehnologice dedicate clienţilor şi în eficientizarea operaţională a platformelor IT.

"Raportul costuri/venituri s-a menţinut constant faţă de S1 2014, situându-se la acelaşi prag de 57%. Această stabilitate se datorează politicii de monitorizare atentă a costurilor operaţionale în condiţiile de creştere a volumului de activitate şi creşterii veniturilor nete, în pofida diminuării continue a ratelor de dobândă de referinţă", se menţionează în comunicatul băncii. AGERPRES