Ford a precizat că profitul său net a crescut cu 68 de procente de la 997 milioane de dolari, sau 26 de cenţi pe acţiune în trimestrul al treilea 2009, până la 1,7 miliarde dolari, sau 43 de cenţi pe acţiune în trimestrul al treilea al acestui an. Analiştii intervievaţi de Thomson Reuters mizau pe un profit de 38 de cenţi pe acţiune.

Veniturile au scăzut cu trei procente până la 29 de miliarde de dolari, de la 30,3 miliarde dolari. Însă dacă se exclud veniturile diviziei Volvo, veniturile Ford au crescut cu 1,7 miliarde dolari.

Ford, care se aşteaptă să fie net profitabil în 2010, a mai anunţat că a plătit datorii în valoare de două miliarde de dolari în trimestrul al treilea iar vineri va plăti şi 3,6 miliarde de dolari reprezentând restul datoriilor către fondul de asigurări de sănătate al sindicatului United Auto Workers (UAW).

Ford, singurul mare constructor auto american care a evitat falimentul, a câştigat 15,1 procente din piaţa de autovehicule uşoare din SUA în trimestrul al treilea al acestui an, în creştere faţă de 13 procente în urmă cu doi ani.

În vara lui 2007, Ford Europe a cumpărat de la statul român, reprezentat de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), 72,4 la sută din acţiunile Automobile Craiova pentru care a platit suma de 57 de milioane de euro.
SURSA: Agerpres