În perioada ianuarie-martie 2013, profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA), excluzând elementele speciale, s-a ridicat 4,29 miliarde de euro (5,6 miliarde de dolari), uşor peste estimările analiştilor, care se aşteptau la 4,25 miliarde de euro. Pentru acest an compania se aşteaptă la un profit operaţional de aproximativ 17,4 miliarde de euro.

În primele trei luni din acest an investiţiile Deutsche Telekom au depăşit trei miliarde de euro, cu aproape 40% comparativ cu anul trecut.

Veniturile Deutsche Telekom au scăzut în primul trimestru cu 4,5%, la 13,8 miliarde de euro, în linie cu estimările analiştilor.

Miercuri dimineaţă, acţiunile Deutsche Telekom au crescut cu 1,9%, la 9,30 euro, la bursa de la Frankfurt.

"Am rezolvat unele probleme majore în ultimele luni. Cea mai importantă dintre acestea a fost baza noastră de clienţi din SUA", a declarat directorul general al companiei germane, Rene Obermann. Divizia din SUA, T-Mobile, a înregistrat în perioada ianuarie-martie 2013 o creştere semnificativă a numărului de clienţi.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization SA, OTE, care la rândul său deţine 54,01% din Romtelecom. Divizia de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE, prin Romtelecom (30% din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70% din titluri).
Sursa: Agerpres