Grupul farmaceutic Pfizer a anunţat o creştere cu 26% a profitului net aferent celui de-al treilea trimestru al anului, la 2,88 miliarde de dolari, de la 2,28 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit companiei, acest avans a fost posibil datorită aplicării unor măsuri de reducere a costurile, care au reuşit să compenseze impactul cursului valutar şi a scăderii vânzărilor de medicamente.

Pfizer a raportat, de asemenea, o scădere cu 3% a vânzărilor, la 11,6 miliarde de dolari, de la 11,97 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă din 2008.

În primele nouă luni din acest an, Pfizer a obţinut un profit net de 7,86 miliarde de dolari, faţă de 7,83 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă din anul trecut. Veniturile au scăzut, de asemenea, cu 7%, la 33,47 miliarde de dolari, de la 35,95 miliarde de dolari în 2008.

Pfizer a finalizat achiziţia de aproape 68 de miliarde de dolari a companiei Wyeth, producătoare de vaccinuri şi produse biologice injectabile.Achizitia este planificată să aducă un beneficiu combinat al rezultatului pe acţiune diluat al Pfizer. De asemenea, compania vizează ca această achiziţie să aducă economisirea a 4 miliarde de dolari până la sfârşitul anului 2012.