În vârstă de 44 de ani, coordonator al organizaţiei judeţene ALDE Braşov din luna noiembrie 2016, Remus Borza este la primul mandat în Parlamentul României. 

El este de profesie avocat, practician în insolvenţă, doctor în management. În portofoliul său de admninistrator judiciar figurează și compania Hidroelectrica.

În politică a intrat în luna octombrie 2016, la propunerea co-preşedinţilor ALDE Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin. 

"Proiectele mele în viitorul mandat îi vizează în primul rând pe cetăţenii Braşovului şi comunitatea judeţului, dar, în egală măsură sunt parlamentar al României. Proiectele mele imediate ţin de reforma instituţiei fundamentale a statului, Parlamentul, ţin de recâştigarea demnităţii şi onoarei acestei instituţii. Sigur mă voi implica cât de mult voi putea în reforma în sănătate, în reforma învăţământului, în tot ceea ce înseamnă infrastructură, punctul nevralgic al fiecărei guvernări de până acum, în tot ceea ce priveşte programul de guvernare al ALDE, dar şi a aliaţilor noştri de la Partidul Social Democrat (PSD)", a afirmat Remus Borza sâmbătă, cu ocazia înmânării certificatului doveditor de parlamentar de către BEJ Braşov. 

Potrivit declaraţiei de avare, deputatul ALDE deţine un teren la Chiajna, judeţul Ilfov, în suprafaţă de 1.300,14 mp, dobândit prin cumpărare, două imobile, unul în Bucureşti şi unul în Chiajna, tablouri şi ceasuri în valoare de 300.000 de euro dobândite în perioada 1993-2015, conturi bancare de peste 25.000 de lei, fiind acţionar sau asociat la mai multe societăţi de investiţii, cota de participare fiind de peste 90.000 de lei. 

În ceea ce priveşte veniturile obţinute din activităţi independente în calitate de practician coordonator şi avocat coordonator, acestea sunt în valoare de peste 2,6 milioane de lei, potrivit declaraţiei de avere din 21 octombrie 2016. 

"Da, sunt un om bogat şi nu am ascuns niciodată acest lucru. Mă mândresc, sunt bani cinstiţi, sunt bani fiscalizaţi, sunt bani munciţi. Nu este o crimă să fii bogat în România, şi trebuie să terminăm cu astfel de abordări care sunt detrimentale României. Să înţeleagă fiecare român că nu toţi parlamentarii sunt corupţi, nu toţi oamenii de afaceri sunt corupţi după cum nu toate averile din România sunt ilicite", a afirmat deputatul ALDE. 

AGERPRES