În primele două ediții, peste 150 de manageri și antreprenori au participat la seminarile BMP, iar în 2013, pe lângă cursurile de marketing, strategii de vânzări, excelență operațională, investiții și finanțare, precum și finanțe pentru nefinanțiști, cursanții vor putea avea experiența Bissada Sigma Challenge.
Bissada Sigma Challenge este o simulare de ultimă oră a principalelor provocări și decizii cu care se confruntă antreprenorii în mediul de afaceri internațional care va fi susținută de Youssef Bissada, autorul acestui sistem de învățare asistată de computer.
Sistemul profesorului Bissada este utilizat atât în mediul academic, de universități importante ca INSEAD Princeton University, cât și în mediul business, de către mari companii internaționale ca Orange, FIAT, General Electric, Air Liquide, SABMiller, Gaz de France, Novartis, RBC Royal Bank.
Din staff-ul de profesori care vin în România fac parte: Bill Aulet- managing director al Martin Trust Center for MIT Entrepreneurship, Ken Morse – cofondator al Martin Trust Center for MIT Entrepreneurship , Pekka Hietala, profesor finanțe INSEAD, Péter Barta, CEO FPP și Youssef Bissada, profesor antreprenoriat INSEAD.
“Antreprenoriatul poate fi comparat cu un maraton și nu cu un sprint, astfel încât fiecare participant trebuie să gândească planul de afaceri pe termen lung. Rezultatele pozitive se construiesc și se dezvoltă în timp, iar companiile nu se creează peste noapte. Participanții trebuie să fie pasionați dar, în același timp, raționali și răbdători. De asemenea, pentru a reuși, aceștia trebuie să fie optimiști, dar și paranoici. Echilibrul este un aspect foarte important în acest domeniu”, e de părere Bill Aulet, unul dintre mentorii BMP.
Curricula detaliată, calendarul și modalitatea de înscriere se regăsesc pe site www.businessmentoring.ro