Contrat unor opinii potrivit cărora cititorii Financial Times sunt plictisiți să tot citească articole în care George Soros dă sfaturi Germaniei despre ce anume ar trebui să facă sau să nu facă, profesorul își exprimă dorința și speranța că FT va continua să-i publice lui Soros opiniile cât de des posibil.

Motivul? Soros are dreptate atunci când argumentează că Germania este singura țară care poate salva zona euro, iar acest lucru ar trebui să se vadă mai mult în deciziile luate de politicienii germani care nu cultivă mai mult interesul național decât pe cel comun.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat recent că se opune "propunerilor premature" pentru crearea de obligaţiuni comune la nivelul zonei euro, considerând că astfel de instrumente nu sunt viabile în absenţa unei uniuni fiscale în regiune. Germania a cerut totodată Greciei, care a primit 240 miliarde euro de la creditorii externi, şi celorlalte state cu probleme, să continue implementarea de măsuri fiscale pentru a primi fonduri.

Soros consideră că poziţia Germaniei şi a Angelei Merkel înrăutăţeşte situaţia din zona euro, deoarece statele au nevoie de creştere economică pentru a-şi putea plăti datoriile, şi nu de austeritate.

"Merkel s-a transformat într-un lider puternic. Din păcate, a condus Europa într-o direcţie greşită", a declarat miliardarul.