The ExP Group, companie multinaţională de training profesional, cunoscută pe piaţa locală prin echipa care acum 11 ani a contribuit direct în a aduce ACCA în România, a lansat, în exclusivitate pentru piaţa locală, prima calificare profesională de marketing – CIM (Chartered Institute of Marketing), recunoscută la nivel mondial.

CIM din Marea Britanie, cu o longevitate şi recunoaştere globală care rivalizează cu şcoli de afaceri de top, precum London Business School, Insead sau Harvard, oferă, prin această calificare complexă, profesioniştilor din marketing oportunitatea de a aprofunda informaţii aplicabile la nivelul MBA-urilor, dar cu un accent puternic pe specializarea în marketing.

ExP Group în România este singurul centru educaţional acreditat de CIM din Marea Britanie să furnizeze suport şi training în acest sens. Calificarea CIM implică 15 examene şi lucrări de sinteză care pot fi parcurse în medie trei, patru ani.

Calificarea are diverse niveluri care pot fi parcurse în funcţie de experienţa în marketing a oricărui practician, fiind permise excepţii de la anumite examene doar profesioniştilor cu o experienţă bogată în domeniu. Pentru cei care sunt la începutul carierei lor, se oferă şansa de a avea acces la aceste studii de specialitate în marketing, printr-o o serie de examene premergătoare.

“Pentru cei din contabilitate şi audit există de 11 ani în Romania calificarea recunoscută internaţional, ACCA. În condiţiile actuale din piaţă, reuşita oricărei companii se bazează însă pe trei arii de expertiză simultane: finanţe, marketing şi managementul capitalului uman. Şansa ca o companie să iasă din recesiunea economică curentă depinde în mod esenţial de abilitatea specialiştilor în marketing de a anticipa psihologia clienţilor şi evoluţia pieţelor, de abilitatea celor din financiar să schiţeze planuri sustenabile şi a celor care manageriază capitalul uman să susţină şi să reţină, cu multa iscusinţă, cei mai talentaţi şi pasionaţi oameni din organizaţii, pentru ca aceştia să implementeze cu success direcţiile de revigorare şi creştere profitabilă a firmelor. Lansarea CIM vine în urma obţinerii feedback-ului în sensul importanţei de a avea şi pentru profesioniştii din marketing şi HR din România, o calificare internaţională de calibrul ACCA din ultimii ani”, a declarat Matilda Crossman, Managing Director ExP Group Europa Centrală şi de Est.

The ExP Group oferă în exclusivitate acum în Romania, programul de training CIM cu traineri britanici, care au predat în ultimii 10 ani această calificare pentru clienţi precum Marks & Spenser, British Airways, etc. Adiţional expertizei unice a trainerilor, ExP Group oferă şi materiale de studiu acreditate CIM, asistenţă online prin portalul său interactiv pentru studenţi cât şi support telephonic sau întâlniri.

Modalităţile de studiu sunt flexibile, în funcţie de disponibilitatea cursanţilor, de la un program complet sau part time, până la studiul la distanţă sau în week-end. Valoarea aproximativă pentru a parcurge programul CIM este de 15.000 euro, suma incluzând toate cele 15 examene şi lucrări de sinteză, manualele de studiu aferente acreditate internaţional şi taxele de examinare.

CIM – Chartered Institute of Marketing – este cel mai important organism internaţional profesional de marketing, cu experienţă de 100 de ani în cercetare şi dezvoltare, care are rolul de a menţine standardele profesionale şi de a îmbunătăţi abilităţile practicienilor, oferindu-le posibilitatea de a obţine rezultate de excepţie pentru companiile în care lucrează.

The ExP Group este o organizatie multinaţională de training profesional cu capital privat, având sediul central în Marea Britanie, la Londra şi birouri în şase ţări din Europa. În 2009, ExP a furnizat servicii de training profesinal în Olanda, Luxemburg, România, Serbia şi Moldova. Anul acesta, alte trei ţări s-au alăturat listei celor care primesc aceste servicii de training.

ExP investeşte semnificativ în dezvoltarea pieţei educaţionale de specialitate din România, încercând să o alinieze la standardele pieţelor de top din toată lumea. Echipa ExP a introdus în România cele mai multe calificări profesionale recunoscute la nivel internaţional. ExP Group are cel mai mare număr de acreditări şi certificări recunoscute de organizaţiile internaţionale faţă de orice altă companie de training din România.

ExP Group este singura companie de training profesional din România care în programele sale, se focusează într-un mod cuprinzător si echilibrat, pe funcţiile cheie ale unei afaceri: financiar, contabilitate, marketing, resurse umane, audit intern şi management de risc.

ExP se mândreşte cu una din măsurile care pot asigura succesul imediat şi pe termen lung: promovablitatea examenelor de calificare profesională. Pe durata sesiunii de examinare pentru calificarea profesională ACCA din cursul lunii iunie 2009, ExP a reuşit un incredibil procent de trecere de 100% pentru pentru două examene de ACCA pentru delegaţii care au participat la întregul programul educaţional propus de ExP. În decembrie 2009, sesiunile de examinare ExP au atins o rată de trecere de 100% pentru patru examene ACCA, iar ţinta este de a ajunge ca toate examenele să primească calificativul maxim de trecere, punând la punct pentru toţi cursanţii şi dezvoltând continuu o abordare educaţională dintr-o manieră relevantă, atractivă şi motivantă.