Foxconn, cel mai mare producător de dispozitive electronice pe bază de contract, a obţinut aprobare pentru reluarea activităţilor la fabrici din oraşul Zhengzhou, din estul Chinei, şi din Shenzhen, în sudul ţării, a spus persoana, potrivit news.ro

Efecte la nivel global

Cele doua fabrici reunesc majoritate liniilor de asamblare de iPhone-uri ale Foxconn, iar menţinerea suspendării producţiei ar afecta livrările la nivel global.

Foxconn a refuzat să comenteze.

Mai puțin de 10% au revenit la muncă

În Zhengzhou, aproximativ 16.000 de persoane, respectiv sub 10% din forţa de muncă, au revenit luni la fabrică, iar la Shenzhen circa 20.000, de asemenea 10% din forţa de muncă, a spus sursa.

“Fabrica din Shenzhen şi-a anunţat angajaţii să revină mâine la lucru”, a spus persoana.

“Activităţile vor fi reluate în etape, în mod ordonat. Dar dificultăţile mari voe continua după reluarea producţiei, din cauza situaţiei grame a epidemiei”, potrivit sursei.

Firma de cercetare a pieţei Trendforce a redus luni estimarea sa privind producţia de iPhone-uri în primele trei luni ale anului cu circa 10%, la 41 de milioane de telefoane.

O scădere a veniturilor

Foxconn a raportat luni o scădere de 12% a veniturilor în luna ianuarie, faţă de intervalul similar al anului trecut, la 364,6 miliarde de dolari taiwanezi (12 miliarde dolari). Compania nu a publicat alte date.

Acţiunile Foxconn au scăzut luni cu până la 2,4%, peste declinul de 0,3% al pieţei.

Unele companii, între care Samsung Electronics, au reluat luni activităţile, dar sute de alte fabrici şi magazine la nivelul întregii ţări continuă să fie închise.