Producătorul de plăci ceramice Kai Group, controlat de fondul de investiţii Advent International, a înregistrat anul trecut afaceri de opt milioane de euro la nivel local, după primul an de activitate, şi se aşteaptă la o majorare cu 50% a vânzărilor în 2010.

„La momentul intrării noastre pe piaţa din România, se estimase deja o scădere de până la 30% a segmentului de plăci ceramice. Piaţa era sufocată de o cantitate foarte mare de stocuri. Cu toate acestea, am reuşit să impunem pe piaţă produse noi iar vânzările pe care le-am realizat s-au concretizat în atingerea cifrei de afaceri pe care o previzionasem pentru sfârşitul lui 2009” a declarat Cătălin Rotaru, country manager al Kai România.

Kai România comercializează produsele prin distribuitorii Premier, Delta Design şi Tiger Amira şi reţelele de bricolaj Baumax, Praktiker şi Bricostore.

Compania îşi propune în următorii ani să devină liderul pieţei locale în furnizarea de plăci ceramice, cu o cotă de piaţă de 25-30% în 2012.

Kai Group este deţinut din 2007, în proporţie de 70%, de fondul american de investiţii Advent International. Centrele de producţie, din Bulgaria, sunt situate la 140 kilometri de Bucureşti, în localităţile Isperih şi Shumen, iar principala piaţa internaţională de desfacere este Marea Britanie. Principalul competitor al companiei în România este grupul austriac Lasselsberger.