Ministerul de Interne bulgar a precizat că nu deţine informaţii despre vreun act care ar periclita procesul de votare.  Serviciul de presă al Parchetului bulgar a anunţat însă că procurorii au deschis 79 de proceduri preliminare în legătură cu acuzaţia de încălcare a dreptului de a vota. La Sofia au fost deschise 19 astfel de proceduri, la Plovdiv şapte, la Varna 13 şi la Burgas şi Veliko Târnovo câte 20. 

Într-un caz, lucrătorilor medicali care au ieşit dintr-o tură de 12 ore într-un spital din Sofia nu li s-a permis să beneficieze de urna de votare mobilă, a explicat purtătorul de cuvânt al comisiei, Alexandr Andreev. 

Mizele internaţionale au dominat campania electorală, chiar dacă fenomenul corupţiei generalizate şi nivelul de trai extrem de scăzut îi preocupă pe alegătorii acestei cele mai sărace ţări din UE. 

Scrutinul a început la ora locală 07:00 (04:00 GMT) şi se va încheia la 20:00 (17:00 GMT). Primele sondaje realizate la ieşirea de la urne vor fi date publicităţii imediat după încheierea procesului de vot. (Sursa: Agerpres)