„Telefonul meu iPhone 7 a explodat în această dimineață. Nici măcar nu îl foloseam, nu îmi explic de ce”, a scris Bree, cea care a filmat incidentul. Ea a încărcat și două fotografii cu smartphone-ul distrus.

Reprezentanţii Apple au declarat că ţin legătura cu tânăra posesoare a iPhone-ului afectat, iar aceasta recunoscut că Apple i-a oferit un telefon nou.

Apple calcă așadar pe urmele Samsung, al cărui flagship Galaxy Note 7 a înregistrat numeroase astfel de cazuri, scrie digi24.ro

În cazul sud-coreenilor, a durat câteva luni pentru a găsi motivul pentru care telefoanele luau ofc sau chiar explodau. Inamicul era chiar în fabrică. Mai exact, componentele încărcătorului nu încăpeau în carcasă şi astfel provocau incidentele. Un alt acumulator a fost fabricat repede, dar şi acesta a luat foc, aşa că soarta lui Note 7 a fost pecetluită.

Citiți și: Motivul pentru care a fost retras de pe piaţă cel mai bun telefon din lume

Acum, incidentul în care este implicată compania americană ar putea fi o șansă pentru Samsung, deoarece Galaxy Note 7 trebuia să fie un competitor puternic pentru iPhone. Samsung a trebuit sa retragă de pe piaţă modelul Galaxy Note 7 la numai două luni de la lansare, iar asta costat compania mai bine de cinci miliarde de dolari. 

Bateriile telefoanelor Galaxy Note 7 care au avut rol de înlocuitor şi care au explodat la rândul lor au avut de suferit din cauza sudurii defectuoase care a rupt izolaţia din zona electrodului pozitiv. În plus, ca factor agravant, unele baterii au fost complet lipsite de bandă izolatoare.
Investigaţia celor de la Samsung s-a făcut cu ajutorul a trei firme specializate în astfel de probleme. În total au fost implicate 700 de persoane care au studiat 200.000 de telefoane şi 30.000 de baterii suplimentare.