Este vorba de o defecțiune la sistemul electronic, iar consecințele pot fi tragice.

Practic, în cazul unui accident, există riscul ca unele airbag-uri să nu se deschidă, susține constructorul.

Din totalul de 3,4 milioane de mașini rechemate în service, 2,9 milioane de vehicule au fost vândute în Statele Unite.

În ceea ce privește modelul cu probleme, este vorba de modelele Corolla, fabricate între 2011 și 2019, Matrix,  an de fabricație 2011-2013, Avalon – 2012-2018 și Avalon Hybrid – 2013-2018. Se pare că cel un puțin un incident fatal a avut loc din cauza unor astfel de modele, susține constructorul, potrivit playtech.ro.

N-ar fi exclus, însă, ca numărul incidentelor să fie mult mai mare, dat fiind numărul mare de vehicule cu probleme la airbag-uri.

 

Defecțiunea este la nivel electric

Aceste modele ar avea o defecțiune la sistemul electronic, care ar putea ca, în cazul unui accident, să nu declanșeze airbag-urile.

De asemenea, de această problemă e legat și sistemul referitor la centurile de siguranță.

În luna aprilie a anului trecut, Autoritatea pentru Siguranța Traficului din SUA a cerut analizarea a 12,3 milioane de vehicule care ar putea avea probleme la airbag-uri. Printre producătorii vizați se număra inclusiv Toyota.

La acea vreme, cel puțin două incidente fatale au fost puse pe seama problemelor pe care le-ar avea din fabrică modelele mai noi de Toyota Corolla. Airbag-urile vizate la vremea respectivă de investigație au fost instalate pe peste 12 milioane de vehicule care aparțineau unor constructori precum Toyota, Fiat Chrysler, Honda Motor, Hyundai Motor, Kia Motors Corp și Mitsubishi.