iPhone 15 și 15 Pro, un pericol pentru utilizatori? Apple răspunde

Reprezentanții Apple au anunțat că plănuiesc să actualizeze iOS 17. Totul pentru a rezolva problemele de supraîncălzire acuzate de utilizatori. Ei au recunoscut deja că dispozitivele se supraîncălzesc, însă susțin că de vină nu este designul hardware.

Potrivit Bloomberg, un purtător de cuvânt al Apple anunță că există anumite aplicații care înrăutățesc problema. A oferit ca exemple Instagram, Uber și jocul Asphalt 9.

Totodată, Apple susține și că nu se poate vorbi despre un pericol pentru utilizatori. Mai mult, ei au infirmat zvonurile potrivit cărora remedierea adusă de iOS 17.1 va însemna și o performanță redusă a telefoanelor.

Noile telefoane includ noutăți precum noul cip A17 Pro, care fac posibilă rularea unor jocuri de mare intensitate grafică. Totuși, utilizatorii susțin că telefoanele se supraîncălzesc atât de mult încât nu mai pot fi ținute în mână. Un consumator a înregistrat chiar și temperaturi de 48°C!

Aceste review-uri au venit la doar câteva zile de la comercializarea noilor smartphone-uri Apple. Experimentele au arătat că iPhone 15 Pro a atins temperaturi de până la 48 ° C în 30 de minute de folosire continuă.

Unul dintre utilizatori și-a explicat astfel situația, pe rețeaua de socializare X, fostă Twitter:

„iPhone 15 Pro din titan natural devine extrem de fierbinte, atât de mult încât devine dificil de ținut în mână”, conform DailyMail.

Între timp, Instagram a anunțat că ar fi rezolvat problema săptămâna trecută.

iphone, apple, telefon
SURSA FOTO: Dreamstime

Noile modele au fost lansate în septembrie

Apple a lansat noua serie de telefoane în septembrie. Cele două modele Pro sunt cele mai scumpe și au cele mai noi actualizări. Ele sunt populare tocmai datorită cadrului de titanium (folosit în loc de oţel inoxidabil), care ar trebui să le facă mai rezistente și să contribuie la scăderea în greutate a acestora.

Totodată, iPhone 15 Pro (6,1 inch) şi iPhone 15 Pro Max (6,7 inch) au şi un nou cip, A17 Pro, construit pe 3nm – cu 19 miliarde e tranzistori, 6 nuclee de procesor.

De asemenea, compania americană a respins orice speculații care ar putea sugera că problema de supraîncălzire ar fi legată în vreun fel de noul port USB-C, impus de către autoritățile de reglementare europene. Apple a clarificat că această problemă de supraîncălzire nu va avea niciun impact asupra experienței utilizatorilor și nu va afecta performanța noilor modele pe termen lung.