Acesta a declarat că partidul ș-a propus să obțină peste 50 de locuri în Parlament. Mai mult, Țuțuianu speră ca Pro România să aibă un rol foarte important „în echilibrele de putere pentru perioada 2020- 2024”.

„Este un moment în care noi ne-am propus să consolidăm partidul. Pe baza consolidării de la alegerile locale, să avem un rezultat foarte bun la alegerile parlamentare şi să influenţăm într-o manieră importantă şi destinul comunităţilor locale, şi viitoarea situaţie din Parlamentul României. Dacă ne realizăm obiectivul pe care ni l-am propus, vom avea un grup parlamentar cu peste 50 de parlamentari, deputaţi şi senatori, şi cred că vom fi foarte importanţi în echilibrele de putere pentru perioada 2020- 2024. 2024 este anul în care ne dorim să fim principalul partid de centru stânga din România, cu pretenţii de guvernare şi cu o soluţie de candidat pentru preşedinţia României”, a afirmat Ţuţuianu.

Care e obiectivul principal?

„Ce ne-am propus noi la aceste alegeri? Să consolidăm statutul Pro România ca partid de centru-stânga, să facem un scor cu două cifre, adică peste 10%, undeva la 12-15%, iar în judeţe precum Botoşani sau Dâmboviţa ne propunem ca scorul nostru să fie undeva la 15-17 spre 20%, cu intenţii foarte precise de a câştiga, dacă se poate, cât mai multe primării, cât mai mulţi consilieri locali şi judeţeni şi, de ce nu, să câştigăm preşedinţiile consiliilor judeţene şi a primăriilor municipiilor reşedinţă de judeţ”, a adăugat vicepreşedintele Pro România.

Cine va fi candidatul la prezidențiale?

Ponta a declarat, anul trecut, că va candida la alegerile din 2024.

Mă pregătesc de prezidențiale învățând din ceea ce am greșit în 2014, făcând lucrurile mai bine și fiind de partea bună a lucrurilor”, a spus Victor Ponta. Întrebat de ce nu candidează la alegerile prezidențiale din 2019, șeful Pro România a spus: „Nu m-am pregătit așa cum aș vrea eu să mă pregătesc pentru un examen atât de important. M-am grăbit o dată, în 2014, sunt în perioada de schimbare, evaluare și interiorizare a acelei experiențe”.

Acesta a vorbit și despre greșelile care i-au adus înfrângerea în 2014.

Înfrângerea e a mea, dar greșelile pe care le-am făcut, faptul că m-am înconjurat de baroni, de oameni detestați, care reprezentau un lucru pe care eu nu-l reprezentam evident că m-a costat. Faptul că i-am ascultat când mi-au spus că avem destule secții de vot în străinăte, faptul că mi-au zis: ce bine a ieșit manifestarea de pe stadion! E greșeala mea, e lipsa mea de experiență”, a spus Victor Ponta.