El a precizat că Cuprumin poate fi însă privatizat prin joint-venture sau prin parteneriat public-privat, metode care ar putea ajuta la retehnologizarea şi reluarea activităţii de exploatare.

"Acum din patru linii de exploatare merge numai una, iar tehnologia este veche. Mergem pe identificarea unor investitori interesaţi, cu care să vedem exact variantele de lucru. Eu nu îmi doresc să propun ceva singur acasă, să ies în piaţă şi să conving lumea să facă ce vreau eu, vreau să văd ce îşi doreşte piaţa" a spus Vulpescu.

Şeful OPSPI a explicat că Roman Copper vrea ca statul român să semneze contractul de privatizare, deşi statul nu a refuzat acest lucru.

"Acolo a fost o chestiune lăsată în aer la nivelul caietului de sarcini şi a procedurii de negociere, legată de obligaţii de mediu. Au fost şi alte chestiuni lăsate pur şi simplu la înţelegerea părţilor, iar acestea nu s-au înţeles", a mai spus Remus Vulpescu.

El a adăugat că la expirarea termenului se pare că a existat o variantă de contract propusă de OPSPI, dar reprezentantul de atunci al Roman Copper nu a semnat acel contract şi urmează ca toate aceste discuţii să aibă loc în instanţă.