Prințului Harry, în vârstă de 36 de ani, i-au fost retrase toate patronajele, de către Regină, din momentul in care a renunțat la îndatoririle sale regale pentru a locui în America. Printre ele și patronajul asupra Rugby Football Union (RFU) și Rugby Football League (RFL).

Harry este un fan acestui sport, pe care, de altfel, l-a și practicat. Ducele de Sussex, care locuiește în California alături de ducesa de Sussex, Meghan, în vârstă de 39 de ani, a promis anul trecut că se va întoarce în Anglia pentru Cupa Mondială a Ligii de Rugby, din această toamnă.

Cu toate acestea, scriu tabloidele britanice, ducesa de Cambridge este pregătită să preia patronajele asupra RFU și RFL. Kate este si ea suporteră a acestui sport și patronează Asociația Lawn Tennis.

Un anunț oficial despre această schimbare este așteptat în următoarele câteva luni, înainte de începerea Cupei Mondiale a ligii de rugby, în octombrie.

Patronjul asupra RFU și RFL au fost deținute de prințul Harry timp de cinci ani, din 2010 până în 2016.

Ducele de Sussex a anunțat recent că va lansa o autobiografie la sfârșitul anului 2022. Harry a descris viitoarea carte drept o relatare „exactă și complet veridică” a experiențelor sale, din copilărie până azi, inclusiv căsătoria cu Meghan Markle.