Ies la iveală noi informații despre plecarea lui Meghan Markle și a Prințului Harry de la Casa Regală. Un expert regal dezgroapă afirmațiile anterioare, potrivit cărora ducesa ducesa de Sussex i-ar fi permis lui Harry să se elibereze de umbra monarhiei, scrie The Sun.

Jurnalistul James Longman a urmărit îndeaproape cuplul, alăturându-se celor doi pentru vizita de 16 zile în Australia, Fiji, Tonga și Noua Zeelandă, care a avut loc în 2018. În urma vizitei, acesta a tras o concluzie clară. Mai exact, el consideră că Meghan Markle a fost cea care a pornit procesul de ieșire a prințului Harry din Familia Regală. 

În documentarul ABC News ”Royal Divide: Harry, Meghan și The Crown”, jurnalistul a subliniat această informație. „Pentru mine, poate, Meghan este femeia care l-a eliberat pe Harry”, a spus e.

Totodată, acesta a mai sugerat faptul că, în timpul călătorie, Prințul Harry părea chiar „furios”, susținând că presiunile vieții regale afectează deja cuplul.

Explicațiile Prințului Harry 

De menționat este faptul că, precizările jurnalistului vin în contextul în care, ducele de Sussex i-a spus lui Oprah Winfrey la începutul anului în interviul acordar, cum s-a simțit „prins” de Familia Regală, susținând că Charles și William se află și ei în aceeași poziție.

„Nu ajung să plece. Și am o compasiune uriașă pentru asta ”, a spus Harry în timpul difuzării.

Totodată, ducele de Sussex povestea în interviul acordat că s-a mutat în Statele Unite alături de Meghan Markle deoarece presa din Marea Britanie era „toxică” și îi „distrugea sănătatea mentală”.

„Nu a fost vorba despre a pleca, ci de a face un pas înapoi. A fost un mediu cu adevărat dificil, așa cum cred că mulți oameni au văzut. Știm cu toții cum poate fi presa britanică și îmi distrugea sănătatea mentală, e toxic. Am făcut ceea ce orice soț și ceea ce orice tată ar face ”, declara Prințul Harry, adăugând că a fost nevoit să plece din acel mediu.