Turul ciclist caritabil “Cărțile copilăriei pe bicicletă” este un eveniment unic în România, se va desfășura în perioada 23 aprilie – 3 mai și va traversa  13 județe în 9 zile, din Sighetu Marmației până în Constanța. Toți cei care doresc să participe la eveniment sunt invitați să se alăture gratuit, pe bicicletă, de la intrarea în orașele parcurse pe traseu până la punctele de intâmpinare a plutonului de cicliști. Cei care nu practică acest sport și doresc să se implice, pot accesa profilurile de fundraising ale bicicliștilor create pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro/pebicicleta și susține cauza cu o donație online.

Fiecare sumă donată ajută la integrarea copiilor din mediul rural în programul național de lectură “Cărțile copilăriei”, prin care Asociația Curtea Veche realizează donații de carte și creează cluburi de lectură în comunități din medii defavorizate. În fiecare judeţ, 20 de bicicliști se pot alătura caravanei, cu o condiție: să liciteze locurile. Prețul de pornire este de doi euro. Din banii astfel strânşi, asociația care coordonează campania va cumpăra cărți pentru copiii din zone sărace, unde va organiza şi cluburi de lectură.

„Noi trebuie să demonstrăm copiilor că dorim ca ei să citească, ne pasă dacă ei citesc sau nu”, a declarat Iren Arsene, preşedintele Asociaţiei Curtea Veche.

Pentru că traseul lung de peste o mie de kilometri presupune un efort extrem, Principele Nicolae se antrenează deja de câteva luni. Caravana principelui este însoţită de trei automobile Ford:  Kuga, Galaxy şi noul Focus puse la dispoziţie de BDT Ford, partener al evenimentului. “ BDT Ford a încurajat şi va continua să sprijine iniţiativele de acest gen pentru că indiferent de avansul tehnologiei, lectura trebuie să rămână o prioritate, a declarat Vlad Ionescu, director de mareketing al organizatiei.

Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României

Născut Nicolas Michael de Roumanie Medforth-Mills, la 1 aprilie 1985, la Geneva, fiu al ASR Principesei Elena și al domnului Robin Leslie Medforth-Mills, oficial al Organizaţiei Naţiunilor Unite.În anul 2010, la împlinirea vârstei de 25 de ani, Majestatea Sa Regele Mihai I i-a conferit titlui de Principe al României și calificativul de Alteță Regală, în cadrul unei ceremonii, la Palatul Elisabeta. Din anul 2007, potrivit Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a României, Principele Nicolae este al treilea în Linia de succesiune la Coroana României.În anul 2004, Principele a fost lider asistent al unei expediții în Africa de Sud, Namibia, Botswana, Zimbabwe. În 2005, a locuit pentru 4 luni în Kenya și a participat la o expediție în Madagascar. În anul 2006, Principele a fost angajat în Kenya pentru a antrena trupele Armatei Britanice în Rafting.