Un restaurant din Boston, Statele Unite, oferă mâncare ieftină realizată în exclusivitate de către roboți. La restaurantul Spyce din SUA, un grup de cercetători au colaborat cu un bucătar cu stele Micheline pentru realizarea unor roboți bucătari, potrivit Playtech.

Există câteva limitări în materie de rețete, dar creațiile de care sunt capabili roboții sunt apreciate și sunt realizate la fel ca cele ale unui bucătar cu tradiție.

Cei patru studenți MIT cu experiență în robotică sunt foarte mândri de performanța lor și sunt încântați că au reușit să elimine nevoia de bucătari de linie. Prin eliminarea unor salarii, au scăzut costurile de producție, iar mâncarea este mai ieftină, fără a se face compromisuri de calitate.

În practică, roboții sunt de forma unor tuburi de dimensiuni generoase ce funcționează pe inducție magnetică pentru a încălzi mâncarea. Materia primă este aruncată în acele tuburi, unde ingredientele sunt amestecate și încălzite la diverse temperaturi, în funcție de rețetă. Roboții se curăță singuri după fiecare fel de mâncare, fără nici un fel de intervenție din partea unui om.

La Spyce, o farfurie de mâncare gătită de roboți începe de la 8 dolari.

Deși procesul de gătire este realizat în totalitate de către roboți, prepararea ingredientelor ce urmează să fie gătite și aranjarea în farfurie a produsului finit cade momentan în sarcina oamenilor.