Lucrările de construcţie la uzina din Ungaria a constructorului auto german Daimler AG sunt în grafic, iar până la finele lui 2011 societatea va ajunge la 2.000 de angajaţi, a declarat vineri directorul general al Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., Frank Klein, transmite portofolio.hu

Frank Klein a informat că primul autovehicul de teste ar urma să iasă de pe liniile de producţie de la Kecskemét în următoarele opt luni, urmând ca primele autovehicule destinate comercializării pe piaţă să fie produse în primul trimestru din 2012.

Frank Klein a subliniat că clădirile care compun viitoarea uzină, care se întind pe o suprafaţă de 30 de hectare, au fost construite în decurs de un an, urmând ca liniile de producţie să fie în stare de funcţionare în luna mai a acestui an pentru a putea derula testele.

Până în luna februarie 2011 uzina Mercedes-Benz din Ungaria avea 720 de angajaţi urmând ca până la finele anului să ajungă la 2.000 de angajaţi, dintre care 1.700 ar urma să fie localnici. După debutul operaţiunilor, uzina va da de lucru pentru aproximativ 10.000 de persoane din regiune, incluzând şi locurile de muncă create de furnizorii Mercedes.
Sursa:Agerpres

Te-ar putea interesa și: